Book
Sandskærvej 592, 6200 Aabenraa
+45 74 61 74 00
info@sandskaer.dk

Dyrene på pladsen

Udover at vi bor i en natur omgivet af kaniner, harer, rådyr, pindsvin, fasaner, marsvin og et rigt fiske og fugleliv, har vi på pladsenvores allesammens kæledyr:

To Islænderheste, Birna og Gneisti. Birna er gravid, så til april får hun et føl.
To Japanske minikælegris, Tøf og Pytte.
To dværgvædder, Peanut og Pagne.

Birna og Gneisti (navnene er islandske og betyder Bjørn og Gnist)
Birna og Gneisti bor på marken øst for pladsen. Her har de vand, mad, hø og en lille stald, hvor de kan gå ind ved dårligt vejr. De elsker at snakke med de forbipasserende. Har du et rugbrød, gulerod eller æble med, bliver I helt sikkert hurtigt venner (husk ikke at give dem lystbrød).
Er du erfaren rytter må du gratis låne Birna og Gneisti til en ridetur i den skønne natur. Det er dog på eget ansvar og du skal selv kunne hente dem ind fra marken og sadle dem op. Derudover vil du også møde hestene på pladsen, når der er ponytrækning med jævne mellemrum.

Har du en drøm om at kombinere din ferie med rideturer, så send os gerne en mail inden ankomst, så kan vi fortælle om de er ledige.

Tøf og Pytte (navnene stammer fra bogen “Toot & Puddle” hvor Tøf/Toot er en eventyrlysten gris der rejser ud i verden)
Tøf og Pytte bor ved Fredsskoven og naturlegepladsen. Grisene elsker selskab. De går i en indhegning, hvor de har et isoleret hus hvor de elsker at hygge i høet. Karl Emil giver dem mad og vand hver dag. Derudover elsker de gulerødder, æbler og rugbrød fra pladsens gæster. De må kun håndfodres, dette for at undgå, at der ligger mad på jorden, som kan tiltrække andre dyr.Tøf og Pytte har små spidse tænder og kan komme til at nappe lidt, hvis man driller eller fodrer dem – dog er tænderne så små at der aldrig er tale om noget decideret bid.
Mange børn bruger timer på at sidde på træstubbene inde ved grisene, for at klø dem bag ørerne og på maven.

Den danske bog om “Tøf og Pytte” kan du i øvrigt låne i receptionen 🙂

Peanut og Pagne
Peanut og Pagne er så småt ved at flytte ind på pladsen. De er her et par timer om dagen, enten i et mindre bur ved receptionen eller bag hytterne ind mod “torvet”. Når det er blevet
ældre flytter de fast ind på pladsen, ved siden af torvet.

Fælles for vores kære dyr er, at det jo levende dyr, derfor bedes alle respektere at de skal behandles roligt og ordenligt!
Alle dyerne er dyrlægekontrolleret.