Book
Sandskærvej 592, 6200 Aabenraa
+45 74 61 74 00
info@sandskaer.dk

Dyrene på pladsen

Udover at vi bor i en natur omgivet af kaniner, harer, rådyr, pindsvin, fasaner, marsvin og et rigt fiske og fugleliv, har vi på pladsenvores allesammens kæledyr:

Tre Islænderheste, Birna, Gneisti og føllet Hjørdis.
To Japanske minikælegrise, Tøf(den sorte) og Pytte.
To franske væddere, Dumbo og Nala.

Birna, Gneisti og Hjørdis (navnene er islandske og betyder Bjørn, Gnist og Hjørdis)
De bor på marken øst for pladsen. Her har de vand, mad, hø og en lille stald, hvor de kan gå ind ved dårligt vejr. De elsker at snakke med de forbipasserende. Har du et rugbrød, gulerod eller æble med, bliver I helt sikkert hurtigt venner (husk ikke at give dem lystbrød).

Tøf og Pytte (navnene stammer fra bogen “Toot & Puddle” hvor Tøf/Toot er en eventyrlysten gris der rejser ud i verden)
Tøf og Pytte bor ved Fredsskoven og naturlegepladsen. Grisene elsker selskab. De går i en indhegning, hvor de har et isoleret hus hvor de elsker at hygge i høet. Karl Emil giver dem mad og vand hver dag. Derudover elsker de gulerødder, æbler og rugbrød fra pladsens gæster. De må kun håndfodres, dette for at undgå, at der ligger mad på jorden, som kan tiltrække andre dyr. Tøf og Pytte har små spidse tænder og kan komme til at nappe lidt, hvis man driller eller fodrer dem – dog er tænderne så små at der aldrig er tale om noget decideret bid. Man må ikke gå ind til grisene, men betragte og klø dem fra ydersiden af hegnet.

Den danske bog om “Tøf og Pytte” kan du i øvrigt låne i receptionen 🙂

Dumbo og Nala
Dumbo og Nala er franske væddere og bor bag torvet op mod hytterne. Børn må kun gå ind til dem, ifølge voksne. Nøgle afhentes i receptionen.

Fælles for vores kære dyr er, at det jo levende dyr, derfor bedes alle respektere at de skal behandles roligt og ordenligt!
Alle dyerne er dyrlægekontrolleret.